Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab umyj i osusz. Posmaruj oliwą i posyp solą oraz pieprzem. Następnie dokładnie natrzyj suszonym majerankiem, czosnkiem oraz papryką. Odstaw do zamarynowania na min 6 godzin.
Zamarynowane mięso natnij wzdłuż, przez środek. Nacięcie wypełnij morelami. Schab możesz związać sznurkiem, aby miał ładny kształt po upieczeniu. Piecz go bez przykrycia, w piekarniku rozgrzanym do 180*C, przez półtorej godziny.
Upieczony schab z morelami możesz podać na ciepło lub zawinąć go w folię aluminiową i pozostawić do wystudzenia. Na zimno podawaj go z Sosem chrzanowym WINIARY.